19 Mart 2012 Pazartesi

Tüm zamanların en iyi 10 bilim kurgu dizisi




10-) The Walking Dead : Yürüyen ölüleri bir de drama olarak izleyin.

9-) Lost: Dizi hakkında bir şeyler söylersem spoiler vermiş olurum diye düşünüyorum bu bakımdan sessiz kalma hakkımı kullanıyorum.

8-) V: Uzaylı dostlarımız dünyaya demokrasi getiriyor.

7-) Fringe: ABD nin geçmişte yaptığı tüm gizli bilimsel deneylere göndermeler yapılıyor aslında göndermeyi boş verin açık açık gösteriliyor.

6-) The X-Files: Gene ABD nin gizlediği bir çok gizem bu dizide hayat buluyor.

5-) Heroes: Özel güçleri olan insanların hırsların şahit oluyorsunuz.

4-) Jericho: Ülkenize nükleer saldırı yapıldığını düşünün ama buna karşın ülkenizin sağ kalan bir kaç bölge kalmış bunlardan birinde olmak nasıl bir duygu dersiniz, ne güzel bir senaryo değil mi?

3-) Star Trek: "Işınla bizi skatiy" repliğini nasıl unutulabilir, kesinlikle listede yer alması gereken dizilerden biri.



2-) Farscape: Bir deney için uzaya çıkıyorsunuz fakat biranda bir kurt deliğinden  evrenin öteki ucuna, hiç bilmediğiniz bir diyara ışınlanıyorsunuz, işte hikaye diye ben buna derim.

1-) StarGate: Bir çemberin içinden tüm evreni keşfe çıkıyoruz, bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bilim kurgu tarihi böyle yaratıcı fikirleri zor buluyor ve kolay kolayda sıkmıyor, tüm seriyi saymak gerekirse 10 sezon SG:1, 5 sezon SGA, 2 sezon SGU dile kolay 17 yıl süren bir dizi.



Bonus: Doctor Who: Telefon kulübesinde zaman yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Listede olması gerekirdi fakat bir yerlerden feragat etmek şart aslında daha Terminator S.C.C, Battlestar Galactica... gibi efsanelerde var.

Dizi izlemek gerçekten zaman kaybıdır fakat bir bilim kurgu dizisi izliyorsanız hem bir şeyler öğreniyorsunuz demektir hemde ufkunuzu genişletiyorsunuz demektir.

2 yorum:

  1. BattleStar Galactica ??????????????

    YanıtlaSil
  2. diziden veya bilim kurgu dan anlamadığın açıkça ortada.yaptığın listeden cehalet akıyor resmen.internette boşuna yer kaplıyorsun açıkcası.saçma sapan bloğunu kapat da en azından aptalca fikirlerin sende kalsın.

    YanıtlaSil