16 Mart 2012 Cuma

Gelişimin Önündeki Şirketler


Neden bitmeyen pil imal edilmiyor?
Neden elektrikli arabalar yaygınlaşmıyor?
Neden sınırsız güç üreten buluşlar dikkate alınmıyor?
Neden internete halen para veriyoruz?
Neden elektrik için para ödüyoruz?
Neden elektronik eşyaların kabloları ile boğuşuyoruz?
Neden halen saçlarımız dökülüyor?
Neden sivilceler ile boğuşuyoruz?



Hadi ama biraz düşünün ve geçmişe bir bakın teknolojik  gelişmeler insanlık adına ne kadar hızlı gelişmiş değil mi ama son yıllarda elle tutulur gelişmeler sadece cep telefonu v.b aygıtlar ile sınırlı, yani büyük buluşlar birden bire neden bıçak gibi kesildi bunu hiç düşünüyor musunuz? Bu durgunluğun, ilerlemelerin ve buluşların artık büyük şirketlerin kontrolünde olduğu gerçeğinin farkına varın.

Dünya artık büyük şirketlerin elinde "ibm yıldız gemisi...microsoft galaksisi..starbucks gezegeni...(Fight Clup)" bu repliği hatırlıyor musunuz? Büyük şirketler şimdilik bu kadar büyük oluşumlara sahip değiller ama ileride o da olacak. En  basitinden geçmişte Tesla ve Edison arasındaki kavgaya bakın Edison sahip olduğu mal varlığı ile Tesla nın her daim önünü kesmeye çalıştı. Şimdiki büyük şirketlerde de durum aynen böyle ne kadar ileri teknolojiye sahip olduğunuzun önemi yok, paranız varsa o teknolojiyi sabote edebilirsiniz yada en azından geciktirebilirsiniz.

Şimdi bir düşünmeye başlayalım interneti kablosuz olarak iletebiliyor muyuz? EVET, peki Tesla geçmişte eletiriği kablosuz olarak iletmeyi başardı mı? BAŞARDI. Kendimize bir soralım halen neden kablolar içinde boğuluyoruz??? Nedeni çok açık, henüz X şirketi kablodan kazanması gereken paraların olduğunu düşündüğü için siz bu gün fişi halen pirize takmak zorundasınız.

Erkeklerde saç dökülmesinin önüne neden geçilmiyor dersiniz? Bu da çok açık, yılda milyonlar kazanılan bir saç ekim ve saç çıkarttığını iddia eden bir sektör var bu sektörler yıkılmadıkça sizin saçlarınız gerek kullandığınız şampuanlardan gerekse içtiğiniz sudan dolayı dökülmeye devam edecek elinizden hiç bir şey gelmez.

Aslında örnekler çoğaltılabilir ama sonuçta varacağımız nokta dev şirketlerin ne sana ne dayatıyorsa ona talim etmek zorunda olduğun gerçeğidir, bu yüzden insanlığın önünde duran dev şirketler bu yazım ile dikkat çekmek istiyorum, bu şirketlere para kazandırarak aslında bu şirketleri dahada büyütüyoruz sonunda olacak olan şey üste bahsettiğim Fight Clup repliğidir.

Aslında bu gelişimin önünde duran dev şirketleri tek tek ifşa etmek isterdim ama siz zaten bunları biliyorsunuz hemde bu durduk yere bu blogu kapattırmayalım değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder