9 Mart 2012 Cuma

Atomlar Kameralara Yakalandı



Bilim dünyası ilk kez bir molekülün içinde birlikte hareket eden iki atomun fotoğrafını çekmeyi başardı.

Ohio State Üniversitesi’nden araştırmacılar, fotoğrafı çekebilmek için bir elektronu fotoğraf makinesinin flaşı gibi kullandı.

Elektronun hassas hareketleri üzerinde kontrol sağlamak, bilim insanlarını gelecekte kimyasal maddelerin atom düzeyinde kontrol edilebileceğine dair umutlandırdı.

Daily Mail’in haberine göre, Louis DiMauro liderliğindeki ekip, molekülün içindeki elektronlardan birini doğal yörüngesinden çıkarmak için ultra hızlı lazer atışlarından faydalandı.

DiMauro, çekilen fotoğrafın sadece kimyasal reaksiyonların incelenmesi için değil aynı zamanda maddelerin atom düzeyinde kontrol edilmesi için de tarihi bir adım olduğunu belirterek, “Bir sonraki adımda, kimyasal tepkimeleri kontrol etmek için elektronu istediğimiz yönde hareket edip edemeyeceğimize bakacağız” dedi. (Hürriyet)

Komplo Teorileri:
Görünen bilim, kaplumbağa hızı ile ilerlemeye devam ediyor, buz dağının görünen kısmında bilim gerçekten insanı soğutacak kadar yavaş ilerliyor. Kapalı kapılar ardında yürütülen bilimdeki gelişmeler günümüz dünyasından en az 20 yıl ilerde olduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder