21 Mayıs 2012 Pazartesi

TTNET in uyguladığı AKK de kısmi açık!!!

Bu konu normalde bu blogun konseptine aykırı bir yazı fakat TTnetten ölesiye nefret ettiğim için bu AKK saçmalığını alt etmeniz açısından birşeyler karalayacacağım.



Evet Türkiye de TTnet kullanıpta bu dertten muzdarip olamayan çok az insan var, eğer sizde AKK kuralına takıldıysanız şimdi size bu saçmalıktan kısmen de olsa kurtulmanızı sağlayacak ufak bir çözüm yazacağım.

Eskiden TTnet hız sınırlarını korumak için ekstra bir önlem almıyordu zaten bağlı bulunduğunuz hat size o kadar hız sağladığı için bide üzerine duvar denen bir çeşit server bariyeri koyarak hızınızı gerektiği seviyede tutuyordu fakat şimdi hızlar çok arttı ve TTnet bu hızları her kullanıcı için eski yöntem ile mudafa etmeyi tercih etmiyor çünkü fazla kullandığınızda hızınızı düşürmek için tetikte bekliyor bu sebeple hızınız hat kapasitesi ve duvar denen kilit ile korunmaya devam ediyor fakat eskiden hat kapasitesi düşük olduğundan yüksek hızlara zaten çıkmak mümkün değildi şimdi TT hızınızı santral bazında düşürmediği için eski hızınıza modeme yapacağınız ufak bir müdahale ile erişmeniz mümkün.

Herkesin modemi farklı olduğu için herkes için tek tek yazmaya ömür  yetmez ben kendi modemim için anlatacağım siz kendi modeminize bir şekilde uygularsınız umarım.

 Modemim Philips:
http://192.168.2.1 yazarak modemin arayüzüne erişin.
Arayüze eriştiğinizde sol taraftan Kurulum Sihirbazına girin.
Adls kullanıcı adınızın sorulduğu ekrana geldiğinizde en altta MTU değerini 600 yapın eğer hattınız kuvvetliyse bu değeri 300 ekadar düşürebilirsiniz ama 300 ün altına düşmeyin modeminiz ip bulamaz internete çıkamaz ara yüzede erişemez modemi resetlemek zorunda kalırsınız.
ayarları kaydedip bekleyin "ok" yazısı çıkınca işiniz tamam bu şekilde artık hızınız kağıt üstünde artmadı ama siteler çok daha hızlı açılacak ve üstüne eğer torrent kullanıyorsanız hızınızın düşmeden önceki hızınıza (benimki 700 kb idi) erişecekesiniz, ayrıca per to per protokolünü veya benzeri protokolleri kullanan Steam gibi programlarında hızı 8 megabite çıkacak artı ping süreniz ideal seviyeye gelecek.
Not: Bazı modemler MTU seviyesinin değişmesine izin vermiyor umarım sizin modeminiz onlardan biri değildir.


YENİ BİR YÖNTEM:Bunların hiç biri işe yaramadıysa bide bunu deneyin:
http://cahilfilozof.blogspot.com/2012/06/akk-den-kurtulmak-icin-bir-program.html

1 yorum: