20 Mart 2012 Salı

Ne Yazık ki Deprem Tahminleri Tuttu


Evet Donanım Haber forumlarında 2012 başlarında açtığım bir konuda 22 mart ta çok büyük bir deprem olacağı konusunda bir şeyler söylemiştim tahminler gerçek oldu ne yazık ki MEKSİKA da 7,9 şiddetinde bir deprem oldu.

Şili depreminden(8.8 şiddet) 188 gün sonra yeni zellanda depremi(7 şiddetinde) bu depremden de sonrada 189 gün sonra(1 gün fark var) japonya depremi (9 şiddetinde) bundan da 188 gün sonra Fiji depremi (7,3 Şiddet) bir 188 gün sonrası 22 mart 2012 ye geliyor bakalım ne olacak. Biraz bencillik olacak fakat umarım Türkiyede bir şey olmaz... çünkü Van depremini henüz atlatmış değiliz.

Konunun linki: Tıklayınız.

Bir sonraki deprem için tahmin 28 Eylül Cuma

1 yorum:

  1. depremler periyodik gelişirler zaten. mesela istanbul depremlerinin bu zamana kadar periyodu 200 yılda bir sanırım (yanılıyorda olabilir ama böyle birşey). 188 gün olayı oldukça ilginç bütün büyük depremleri sıralayıp periyodu incelemek lazım. zonları incelemek lazım depremler bir zon boyunca ilerliyorlar belki sebebi budur. şilide 2 yıl aralıkla çok büyük depremler olmuş. kanada da 2 gün önce yine büyük bir deprem olmuş. bu konu ilgimi çekti bütün büyük depremleri bölgelere/zonlara/kuşaklara göre sıralayıp bi bakıcam tamamlarsan yazarım burada..

    YanıtlaSil