5 Şubat 2013 Salı

Patriotlar ve Biz



Radar tarafından algılanan füzenin özelliklerinin belirlendiğini ifade eden Yılmaz şu bilgileri verdi: "Sistem bilgisayarı, hangi bataryadaki füzelerin daha etkin sonuç sağlayacağını tespit ederek, ateşleme için seçim yapar. Füze ateşleme için 9 saniyeden daha kısa bir süre içerisinde hazırlanarak fırlatılır. Patriotlar hem uçaklara hem de balistik füzelere karşı kullanılabilmektedir. Bunların menzilleri tiplerine göre... Füzelere karşı 20 kilometre, uçaklara karşı 120 kilometredir. Bir diğer teknik ise füzelere karşı 36 kilometre, uçaklara karşı 65 kilometredir."

Milli savunma bakanı İsmet Yılmaz.
Kaynak


Patriotlar hakkında can alıcı sorular ve cevapları


- Peki gerçekten bu füzeler bizimi koruyacak yoksa Avrupalı devletleri mi?

Evet bizi koruyacak potansiyelleri var fakat sorun şu ki bizden çok Avrupayı ve A.B.D yi koruyor nasıl derseniz şöyle oluyor. Biraz ön bilgi vereyim bu patriotların arasında kapalı bir internet ağı var yani kendi içinde bir network ağına sahip durum böyle olunca İran dan ateşlenen bir füze Türkiyeyi vurmayacaksa bile buradaki patriotlar bundan hemen haberdar olup tüm dünya üzerindeki patriotlara haber yolluyor Türkiye deki patriot İran dan gelen füzeyi ıskalarsa yada bir şekilde vuramazsa diğer ülkelerdeki patriotlar için çocuk oyuncağı olacak çünkü o füzeden çok önceden haberdar olacaklar.

Gerçek menzilleri ne kadar?

Bu kesinlikle askeri bir sır ama Körfez Savaşı'nda(savaş 1990 da idi fakat patriotlar 1970 yılında geliştirildi) 100 kilometre menzilden bir füzeyi yolun yarısına gelmeden imha edebiliyorsa şimdiki 2013 teknolojisine göre kaç kilometrelik bir menzile sahip olacağını  bir düşünün ve bu düşündüğünüzü iki ile çarpın çünkü günümüz teknolojisi ile askeri teknoloji arasında en az 50 yıllık bir fark olduğunu unutmayın.


Önceki savaşlarda ne kadar başarılı oldular?

Körfez Savaşı’nda Irak’tan gelebilecek olası tehditlere karşı çevresinde bulunan ülkelere yerleştirilen Patriot’lar, özellikle İsrail ve Suudi Arabistan’da etkin olamamışlardır. Irak’tan gelen SCUT ve Al Hussein füzelerini durdurmakta yetersiz kalan Patriot’ların, Suudi Arabistan’da %80, İsrail’de ise %50 oranında başarılı olabildikleri belirtilmiştir. Bu başarı oranlarının Suudi Arabistan ve İsrail hükümetleri tarafından sansürlenmek istediği ve gerçek başarı oranının Suudi Arabistan’da %70, İsrail’de ise %40 olduğu belirtilmiştir.

 Bu sorunun cevabı  Wiki den alınmıştır.


Maliyeti Türk halkının cebinden mi çıkıyor?

Öyle görünüyor bu konuda bilgim yok fakat hiçbir devletin Türkiye korunacak diyerekten kendi meclisinden bu iş için ödenek çıkaramaz halkı isyan eder, bir düşünün meclis bir gün toplanıyor konu şu; Bulgaristana patriot yerleştirilecek bu konuda ödenek çıkarılması lazım çok mantıksız olur değil mi?
Nato ülkesiyiz parayı Nato karşılar diyorsunuzdur ama emin olun öyle değil çünkü savunma bakanı bu konuda kem küm ediyor açıklama yapmaktan kaçınıyor.
Bu patriotlar çok ciddi pahalı aletler wikide yazdığına göre 76 model bir patriot 1 ile 6 milyon ABD doları arasında değişiyor.(Cephanesi ve personeli bu işe dahil mi bilemiyorum)


İçerisindeki teknoloji ne seviyede?

Üstede söylediğim gibi bildiğimizden en az 50 yıl ileridedir bu konuyu gerçekten çok merak ediyorsanız Battleship filmini tavsiye ederim, oradaki uçak gemileri az buçuk fikir veriyor, havadaki mermiyi vuracak cinsten bir teknoloji olduğunu düşünüyorum tabiki düğmesi bizde olmayan bir teknoloji.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder