11 Şubat 2012 Cumartesi

Dünya Dışı Tehditler Dünya Barışını Kısmen Koruyor (Teori)


Güçlü devletlerin tecrübe ettikleri ve ders aldıkları en önemli şey savaştır. Amerika, Vietnam ' da çok önemli bir şey öğrendi savaş, devletin tüm ilgisini, odağını ve gücünü dağıtıyor. Bu bakımdan Amerika savaş politikasından, sıcak çatışma terimini çıkardı çünkü bu durum devleti zayıf düşürüyor. Büyük bir devlet tüm ilgi ve alakasını Dünya kaynaklı bir savaşa ayırmışken Dünya dışı bir tehdit ile karşılaşırsa, karşılaşmaya yenik başlar. Bu durumun farkında olan büyük devletler asimetrik savaştan kaçınırlar.


Dünya dışı tehditlerin var olduğuna nasıl bu kadar emin oluyorlar.
Radyo teleskopları: Yapımı yıllar süren, maliyetleri astronomik rakamlarla ifade edilen bu derin uzay dinleme araçları sadece bilimsel çalışmalar için mi yapılıyor sanıyorsunuz. Uzayı karış karış tarıyorlar hareket eden tüm astroitleri günlerce araştırıyorlar, bir astrotin gerçekten astroit olup olmadığını anlamak aylarını, yıllarını alabiliyor. Hep aynı yönde devam ediyorsa ve yörüngesel bir hareket çiziyorsa o  %99.9 bir astroittir, fakat farklı yönlere hareket eden astroitler ile karşılaşıldığında bunun astroit olmadığı bilinir bu bir uzaylı gemisidir. Tüm bunlar radyo teleskobu ile yapılabilir ışık yılı uzaktaki bu cisimlere sürekli radyo sinyali yollanır, gidip geri gelen sinyalin sürekliliği cismin aldığı yolu gösterir dolayısı ile bir astoit mi bir Dünya dışı medeniyetin uzay gemisi mi bu şekilde anlaşılıyor.(Elektro manyetik dalgalar uzayda ışık hızı ile yol alır)



Neden bu güne kadar uzaylı bir medeniyet Dünya yı işgal etmedi:
Buna değer miyiz: Evrende sayılamayacak kadar çok medeniyet olduğunu matematiksel olarak öngörülüyor. Bu medeniyetler içinde biz uğraşılmaya değer miyiz diye bunu kendimize sormamız gerekir. Görünmezlik, ölümsüzlük, sonsuz güç, eşsiz madenler gibi olgulara sahip olan medeniyetler var olabilir, peki bizim neyimiz var? Ben söyleyeyim bizim kibrimiz var.


Büyük devletler artık gerekmedikçe asimetrik ve düzenli çatışmalara girmemeleri gerektiğinin farkındalar, bu sebeple Dünya barışı az da olsa sağlanıyor fakat bu durum onların küçük devletleri birbirine düşürme iç isyanlarla bölme politikasını halen durdurmuş değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder